הסינית האהובה- גרייט וול
יצרנית הרכב הסינית גרייט וול, נחתה במחוזותינו רק בשלהי שנת 2011 והפכה לשם דבר בשוק הרכבים הישראלי שתמיד מקבל בברכה מותגי רכב איכותיים. חברת גרייט וול, שהפירוש המילולי של שמה הוא החומה הסינית, צברה במרוצת השנים הקצרות בה היא משווקת בישראל קהל מעריצים רב, בעיקר בזכות הטנדר האיכותי אותו היא משווקת אך גם בזכות הרכבים הפרטיים שקוצרים מחמאות. במקרים רבים התקבלו רכבים מתוצרת סינית בחשדנות מסויימת, במקרה של מותג זה הצליחה החברה להוכיח עצמה כבעלת רכבים איכותיים, חזקים, עם מחירים נמוכים ואבזור עשיר וזול לתחזוק.
היסטוריית הקמתו של המותג
חברת גרייט וול הוקמה בשנת 1984 כחברה לייצור רכבים, מתחילה ייצרה היא רכבי איכות במספר גדול של קטגוריות ועל כן זכתה היא לקהל יעד גדול ומגוון. בשנת 2010, לאור נתוני מכירות מרהיבים להן זכתה, הוכתרה החברה כיצרנית רכבי השטח הגדולה ביותר בסין. עיקר התמחותה של החברה הוא בייצור של טנדרים ורכבים מסחריים שונים לרבות משאיות בגדלים שונים. רק בשנת 2003 הציגה החברה לראשונה את הרכב הראשון המיועד לציבור הרחב. נכון להיום מייצרת החברה מספר גדול מאוד של דגמים בסגמנטים שונים המשווקים ברובם בסין בלבד, אך ישנם מספר גדמים לא מבוטל המשווק גם למדינות נוספות. חלקם של דגמים אלה מועתק כמעט באופן מלא מדגמים אחרים של ייצרנים אחרים, אך במבחן התוצאה הם טובים לא פחות ואף מחירם נמוך יותר. לדוגמא, דגם הגרייט וול פרי הועתק מדגם הפנדה של פיאט ונחשב לרכב איכותי וטוב.
המותג האהוב משווק בעולם
החל משנת 2006 משווק המותג הסיני ברחבי מדינות אירופה אך קליטה במדינות אלה היתה איטית ומועטה. החל משנת 2009 פתחה החברה את מלאכת השיווק שלה גם לקהל הנהגים האוסטרלי, ושם קליטה הייתה טובה בהרבה מאשר במדינות אירופה. במטרה להעמיק את הקשר עם השוק האירופאי, פתחה החברה בשנת 2011 מפעל ייצור לרכבי המותג בבולגריה- דבר שמיקם ומיצב אותה כיצרנית רכב איכותית ונתוני המכירות החלו עולים ומשתפרים. בשנת 2010 הציגה החברה נתוני המכירות משופרים עם מכירות של כ- 4000 רכבים ברחבי העולם כולו. על אף מגמת שיפור זו, עדיין נחשבת היא לחברה קטנה בהשוואה ליצרניות רכב אחרות.
המותג הסיני מגיע לישראל
המותג הסיני הצעיר לא פסח גם על מדינתנו הקטנה שכהרגלה, קיבלה אותו בזרועות פתוחות. שיווקם של רכבי החברה נעשה באופן הדרגתי ואיטי על ידי יבואני הרכב- חברת המזרח לשיווק מכוניות, דבר אשר יצר עניין וסקרנות רבה בעיקר בקרה קהל היעד חובב הרכבים מתצורת סין. בשנת 2011, החל שיווקם של שני דגמים מבין עשרות הדגמים המיוצרים על ידי החברה וביינהם דגמי ה"סטיד" וה " C10". מבין שני הדגמים זכתה הסטיד להצלחה גדולה יותר ולקהל יעד רב יותר.
C10- המיני המבוקשת מבית היוצר של המותג
הרכב הראשון מבית היוצר של המותג אשר נחת במחוזותינו, מדובר ברכב המשתייך לקטגוריית רכבי הסופר מיני, הוא פותח בשנת 2010 ומהווה מתחרה רצינית ליונדאי i20 והסיטרואן c3. ל- C10 מנוע בנזין חזק ואמין בנפח של כ-1.5 ליטרים המספק 95 כוח סוס בכ-6000 סל"ד, הוא משודך לתיבת חמישה הילוכים ידנית. ל- C10 יכולת האצה מ-0 ל-100 קמ"ש בכ-11 שניות בלבד- נתון מרשים ביותר בהשוואה למכוניות דומות. ה- C10 מצויידת במערכת עשירה של אבזור רב אשר יוצר חווית נהיגה מעודנת, יוקרתית ואיכותית הכוללת, בין היתר, מערכת בקרת שמע מקורית, מראות צד המתקפלות חשמלית, חישוקי סגסוגת, חלון פנוראמי חשמלי, פנסי ערפל ועוד. גם בכל הנוגע לבטיחות הגדילה החברה לעשות והתקינה מערכות בקרת יציבות מתקדמות, בלמי דיסק בכל הגלגלים ועוד.
סטיד- הטנדר המוביל מבית היוצר של המותג הסיני
הסטיד, משתייך לקטגוריית הרכבים המסחריים, הוא למעשה טנדר המיועד לעבודה מאומצת, בעיקר בזכות יכולת העמסה הגבוה ביותר שלו (625 ק"ג). הסטיד נחשב לטנדר הנמכר ביותר בסין כבר 13 שנה ברציפות, הוא משלב עיצוב ייחודי, נעים, נוח ומרווח, מושבי עור ומערכת אבזור עשירה עם מרחב רב ואפשרות לאיחסון ציוד רב. הסטיד משווקת בישראל בתצורת הדאבל קאבינה המועדפת על הקהל הישראלי, עם הנעה אחורית או כפולה המשודך לתיבת הילוכים ידנית בלבד. לסטיד מספר יתרונות ברורים, אשר גם בהשוואה לטנדרים אחרים יוצרת לו ייתרון משמעותי והוא המרווח הרב גם לנוסעים במושב האחורי, האיבזור העשיר הכלול כסטנדרט בחבילה הבסיסית והייתרון המשמעותי ביותר הוא המחיר האטרקטיבי. הסטיד מתהדר במחיר זול במיוחד ההופך אותו לאטרקטיבי ביותר.
למי מתאימים דגמי המותג?
שלל הדגמי המותג המשווקים כאמור בישראל הינם דגמים איכותיים בעלי ייתרונות ברורים לצרכן הישראלי אשר נדרש לרכב מרווח בעל אפשרויות איחסון רבות, עמידה איתנה בתנאי מזג האויר הנוקשים עימם מתקשים דגמי רכב רכבים המגיעים ממדינות בעלות אקלים שונה להתמודד, וכמו כן מחיר נוח שיאפשר לרוכש להינות משוק רכבים איכותי, תחזוקה זולה, חלקי חילוף זולים בנמצא ועוד.רכבי המותג המדובר, עונים ביתר קלות על כלל הדרישות והצרכים של הצרכן הישראלי האולטימטיבי. מחיריהם של רכבי המותג הינם אטרקטיבים ונוחים וכמובן שגם בכל הנוגע לרכבים אלה ניתן לרכוש אותם בשיטות המימון השונות לרבות ליסינג תפעולי, ליסינג מימוני ועוד. כך לדוגמא מוצאת ה- C10 למכירה בעלות של 76,000 ₪ לערך, מחיר משתלם לכל הדעות בעיקר בהשוואה למתחרותיה לקטגוריה. הסטיד לעומתה, מוצאת למכירה בסכום של כ-140,000 ₪ והיא מהווה את האופציה המועדפת ותמורה איכותית למחיר, בעיקר למעונינים בטנדר חדש ולא יד שנייה.
רמת אבזור גבוה לרכבי המותג
רכבי המותג השונים מצויידים ברמת איבזור גבוה ומשתנה, רמת האיבזור הגבוה ביותר המוצעת ברכב הסטיד קרויה DLX והיא כוללת מערכת ניווט לווינית בעלת מסך מקורי עם חיבור לבלוטוס, מערכת שמע מתקדמת הנשלטת באופן מלא מגלגל ההגה ועוד. בכל הנוגע לבטיחות הרכב יש לסטייד לאן לשאוף שכן מלבד ערכת כריות אויר בסיסית לא קיימות בו מערכות לשיפור רמת הבטיחות. ה- C10 מגיעה גם היא עם מערכת איבזור יפה כסטנדרט הכוללת, בין היתר, חישוקים קלים, מערכת שמע מקורית עם שליטה מגלגל ההגה, חלון שמש בגג הרכב, בקרת אקלים מתקדמת, ציפויי עור בהגה ובידית ההילוכים, חיישני חנייה ועוד.
נתוני צריכת דלק ברכבי המותג
אחד הפרמטרים החשובים ביותר המשפיעים ישירות על כדאיותו של רכב, בעיקר ככל שמדובר ברכב לצרכים פרטיים, הוא נתוני צריכת הדלק. רכבי המותג מתהדרים בנתוני צריכת דלק יפים וחסכוניים במיוחד. כך לדוגמא ה- C10צורכת בממוצע כ-13.7 ק"מ לליטר בהתאם להצהרת היצרן, בנסיעה הפועל היא צורכת כ- 10.3 ק"מ לליטר נתונים יפים על אף שמדובר ברכב בעל תיבת הילוכים ידנית. באשר לטנדר הסטיד, בגרסת המנוע בנזין, טוען היצרן לצריכת דלק ממוצעת של 9.3 ק"מ לליטר, אך בגרסה זו קיימת אפשרות להנעה על גז- מה שמשפר משמעותית את צריכת הדלק. בגרסת המנוע דיזל החסכונית יותר צורך הסטיד כ-12 ק"מ לליטר על פי הצהרת היצרן ואילו בפועל צריכת הדלק שלה עומדת על כ-11 ק"מ לליטר לערך- מדובר בנתונים יפים במיוחד לאור גודלו של המנוע.